Tlf: Alicia: 650339984 · Eduardo: 675768740
Email: canquattre@canquattre.com

La cooperativa de safrà de Cervià de les Garrigues (Lleida) triplica producció

La Cooperativa Safrà les Garrigues de Cervià de les Garrigues (Lleida) triplicarà la producció aquest any, en el seu segon exercici, aconseguint 12 quilos i agrupant a uns seixanta socis de diferents punts de Catalunya.

La cooperativa de safrà de Cervià de les Garrigues (Lleida) triplica producció Ampliar foto Aquest salt productiu s’explica perquè aquest any s’han plantat més de 8.000 quilos de bulbs -uns 3.000 més que l’any passat- i les plantacions ja han entrat en plena productivitat, segons un comunicat d’aquest dijous de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Per fomentar l’ús, la cooperativa ha arribat a un acord amb el Gremi de Pastissers de Lleida per innovar introduint safrà en els productes del forn.
Aquest dissabte, coincidint amb la festa del safrà a Cervià, els forners presentaran algunes novetats com panellets, coca de recapte i pa elaborats amb aquesta espècie.

Aquest any es farà una fira itinerant pels pobles d’on són els productors amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte amb tallers i demostracions de com es selecciona la planta i el seu ús gastronòmic. El cultiu del safrà va iniciar una potent recuperació fa uns tres anys, després d’haver gairebé desaparegut a la comarca de les Garrigues en la qual domina el cultiu de fruits secs i olivera. El seu alt rendiment, es comercialitza a uns 8.000 euros el quilo, està animant a molts productors a cultivar-lo.

Després de triplicar la producció i superar la seixantena de socis, la Cooperativa Safrà les Garrigues té noves perspectives de creixement amb l’ampliació de socis en la pròxima junta rectora, així com la incorporació de dues dones en el consell rector de la cooperativa.


Published on: 15 November, 2016  -  Filed under: Sin categorizar


No comments yet


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies